Gurksallad med gräddfil

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Jag är uppvuxen med min pappas ungerska mat och den här salladen hade vi som tillbehör till kycklingrätter oftast.

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 3 dl gräddfil
  • ½ -1 msk stark paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hyvla bort skalet på gurkan och skiva den tunt.
    2. Lägg ner gurkskivorna i en bunke och häll över gräddfilen. Blanda.
    3. Ner med paprikapulvret och salta och peppra efter behag.
    4. Låt stå i kylen i minst 20 minuter.
    5. Gott till kycklinggrytor, köttgrytor eller en bit stekt kött.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben