Gurksoppa med persiljeolja och serranochips

Serverar: 6 portioner

Läskande soppa med serranochips till som ger krispighet och sälta. Den kan serveras både som huvudrätt och som förrätt.

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk grov senap
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 7 ½ dl kall hönsbuljong
  • 100 g vitt bröd utan skorpa
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe dill
  • Salt
  • Peppar
  • Persiljeolja
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • Ca 1½ dl olivolja
  • Tillbehör
  • 6 skivor serranoskinka
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna, dela dem på längden och ta bort kärnorna. Dela gurkorna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till soppan i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen, den ska bli riktigt kall.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Plocka persiljebladen och mixa dem med oljan till en slät, grön olja.
    4. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem i ugnen i ca 5-7 minuter tills de blivit spröda.
    5. Häll upp soppan i skålar. Droppa i persiljeoljan och servera serranochipsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben