Hälges biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Av älgfärs gör du biffarna och lägger dem i en mustig sås.

Ingredienser

  • 350 g älgfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ gul lök
  • 6 stötta enbär
  • 1 dl vatten
  • ½ dl grädde
  • 2 dl köttbuljong
  • Till såsen
  • ½ gul lök
  • 150 g kantareller
  • 1 ½ dl creme fraiché
  • 1 dl sky
  • 2 msk Touch of Taste vilt och kantarellfond
  • 1 msk rårörda lingon
  • ½ msk soja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka en ½ lök.
    2. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
    3. Låt den svalna.
    4. Rör samman älgfärs med fläskfärs, ägg, salt, peppar,lök och stötta enbär.
    5. Späd med vatten och grädde.
    6. Arbeta samman färsen snabbt och låt den stå kallt och mogna i smaken.
    7. Forma biffar med vattenskjöljda händer.
    8. Stek dem vacker gyllene på båda sidorna i lite matfett ca 2 -3 minuter per sida.
    9. Lägg över dem i en gryta.
    10. Tillsätt buljong och låt biffarna eftersteka under lock ca 5 - 6 minuter.
    11. Skala andra halvan av löken och hacka den.
    12. Ansa svampen och dela den i mindre bitar om den är stor.
    13. Stek lök och svamt tills vätskan har "kokat" in .
    14. Tillsätt creme fraichè och sky från biffarna.
    15. Låt det koka upp.
    16. Smaka av med fond, lingon, soja, salt och peppar.
    17. Lägg biffarna i såsen och låt allt få ett uppkok.
    18. Severa med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben