Hälleflundra med hummersås

Serverar: 4 portioner

Lyxigt smakrik blir hälleflundran med smörstekt purjolök och endive och en fyllig hummersås.

Ingredienser

  • 4 bitar hälleflundrafilé à 175 g
  • Smör att steka i
  • 1 purjolök
  • 1-2 endiver
  • Lite sött vin
  • Hummersås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Häll i vatten och hummerfond och låt koka ihop till hälften. Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 125 grader.
    3. Smörstek bitar av t.ex. purjolök och endive. Häll på lite sött vin och låt småputtra en kort stund.
    4. Stek fisken med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan. Lägg på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Servera med kokt potatis. Några strimlor marinerade soltorkade tomater samt citronklyfta och lite krasse blir pricken över i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben