En helt suverän grillrätt utöver det vanliga. Passar kanon på sommaren med massor av olika tillbehör och vid de flesta tillfällen.
Ingredienser
800 - 100 hälleflundrafilé
½ dl milda culinesse
½ dl fin olivolja med citronsmak
1 knippe färsk dill
2-3 klyftor vitlök
1 krm peppar
1 krm salt
2 tsk flingsalt
Instruktioner
Blanda culinesse, olja, klippt dill med de pressade vitlöksklyftorna. Häll i vin så konsistensen blir "lagom" flyktig. Smaka av med peppar och LITE salt.
Pensla fisken med 2/3 marinaden, låt dra in i ca 2 timmar. Under tiden marinaden drar, tänder man sin lockförsedda grill, och förbereder för indirekt grillning.'
När grillen är klar och fisken dragit lägger man fisken mellan glödbäddarna i mitten av grillen och lägger på locket. Låt vara i 10 min, öppna sedan och pensla på lite mer av marinaden.
Fortsätt så tills fisken är färdig. Strö över flingsalt innan servering, och bjud på kalla tillbehör t. ex potatissallad, fräsch grönsallad eller liknande efter tycke och smak.