Härlig fiskgryta med ris

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Vill du undvika mejeriprodukter? Ersätt crème fraiche med 1 burk kokosmjölk och använd 300 g krossade tomater (finns i tetrapak) istället för 400 g (1 burk) som vi föreslår här.

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 portioner ris
  • 2 gula lökar
  • 150 g purjolök
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
  • 1 tsk curry
  • 400 g skinnfri laxfilé
  • 400 g sejfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär fänkål i 1 cm stora bitar. Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar.
    2. Smält smör i en stor gryta, pressa i vitlök, tillsätt fänkålen och morötterna. Fräs på medelhög värme i ca 5 minuter.
    3. Koka ris.
    4. Hacka lök, skölj och strimla purjolök. Tillsätt löken och purjon i grytan allteftersom de skärs upp. Fräs i ytterligare 3 minuter när alla grönsakerna är i grytan.
    5. Tillsätt krossade tomater, 1,5 dl vatten, crème fraiche, buljong, curry, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka upp och låt puttra i 7 minuter.
    6. Skär laxfilé och sejfilé i 2 cm stora tärningar och tillsätt i grytan. Sjud i 4 minuter. Servera fiskgrytan med riset.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Pyllepappa 8 mars 2011

    Hej Härligt när man finner ett recept, som man kan variera med olika ingredienser. Måste pröva.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben