Resträtt som blev en pangrätt. Tömde skåpen på landet, tog lite av varje som var kvar och plussade på med våra egenodlade äpplen. Blev en riktigt mumsig paj.
Ingredienser
125 g flytande smör/rapsolja
1½ dl vetemjöl
2 dl citronkakemix
4 äpplen, medelstora med mycket smak helst svenska
2 tsk rivet citronskal, endast det gula
3 + 3 dl strösocker
2 dl djupfrysta hallon
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta och lägg i smord pajform och fördela hallonen jämnt över äppelklyftorna. Blanda mjöl, citronkakemix, vaniljsocker, det rivna citronskalet och 3 msk strösocker och rör sist i smör/rapsoljan och blanda till en smet.
Klicka ut smeten jämnt över äpplen och hallon, strö över kanel och sist strö över 3 msk strösocker. Blir en krispig och god yta då.