Hallon-, äpple och citronpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Resträtt som blev en pangrätt. Tömde skåpen på landet, tog lite av varje som var kvar och plussade på med våra egenodlade äpplen. Blev en riktigt mumsig paj.

Ingredienser

  • 125 g flytande smör/rapsolja
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 dl citronkakemix
  • 4 äpplen, medelstora med mycket smak helst svenska
  • 2 tsk rivet citronskal, endast det gula
  • 3 + 3 dl strösocker
  • 2 dl djupfrysta hallon
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta och lägg i smord pajform och fördela hallonen jämnt över äppelklyftorna. Blanda mjöl, citronkakemix, vaniljsocker, det rivna citronskalet och 3 msk strösocker och rör sist i smör/rapsoljan och blanda till en smet.
    2. Klicka ut smeten jämnt över äpplen och hallon, strö över kanel och sist strö över 3 msk strösocker. Blir en krispig och god yta då.
    3. Grädda i 20-25 minuter.
    4. Njut med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben