Hallon- och äppeltårta

Serverar: 8 portioner

275 kalorier per portion Denna tårta görs av filodeg och går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 800 g äpplen
  • 1 dl apelsinjuice
  • 15 ark filodeg
  • 4 tsk olja
  • 100 g färska hallon
  • 1 tsk florsocker
  • 2 msk mini fraiche
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Låt äpplena koka i apelsinjuicen tills de ä mjuka, 8-10 minuter. Pensla sex av filodegsarken tunt med olja, lägg dem på varann och sedan i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda i ugnen 5 minuter.
    3. Ta upp äpplena ur juicen, lägg äpple och hallon i formen. Pensla resten av degarket tunt med olja och lägg sedan dem som lock på frukten.
    4. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått färg, 15-20 minuter.
    5. Sikta över florsocker och servera varje portion med ½ matsked mini fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben