275 kalorier per portion
Denna tårta görs av filodeg och går snabbt att göra.
Ingredienser
800 g äpplen
1 dl apelsinjuice
15 ark filodeg
4 tsk olja
100 g färska hallon
1 tsk florsocker
2 msk mini fraiche
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Låt äpplena koka i apelsinjuicen tills de ä mjuka, 8-10 minuter.
Pensla sex av filodegsarken tunt med olja, lägg dem på varann och sedan i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
Grädda i ugnen 5 minuter.
Ta upp äpplena ur juicen, lägg äpple och hallon i formen.
Pensla resten av degarket tunt med olja och lägg sedan dem som lock på frukten.
Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått färg, 15-20 minuter.
Sikta över florsocker och servera varje portion med ½ matsked mini fraiche.