Hallon- och ananasstubbe

Serverar: 12 portioner

Smarrig rulltårta med mascarponeost smaksatt med ananas.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk hallon arom
  • Ananasmascarpone
  • 250 g mascarpone ost
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 tsk ananas arom
  • 5-7 droppar gul hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med hallon arom. Häll smeten i lånngpannan och grädda kakan i 5-10 minuter.
    3. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Tips: Pensla ovanpå kakan med kallt vatten, så lossar pappret lättare. Låt svalna.
    4. Ananasmascarpone: Rör ihop alla ingredienser till en slät gul och härligt ananassmakande kräm. Bred ut ostkrämen på bottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan ligga kallt i kyl eller frys innan du skär den i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben