Hallon- och blåbärsmoussetårta

Serverar: 1 portioner

En riktig härlighet ...

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Smör till formen
  • Vetemjöl eller potatismjöl till formen
  • Fyllning
  • 5 blad gelatin
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 4 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • Garnering
  • Ca 5 dl florsocker
  • Färska blåbär
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 23 cm i diameter. Vill man göra tårtan helt glutenfri mjölas formen med potatismjöl.
    2. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan, litet i taget. Rör smeten slät mellan varven. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter. Lossa den kalla kakbottnen och diska ur formen. Lägg därefter tillbaka bottnen i formen.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst. Vispa därefter grädden. Passera hallonen genom en sil med hjälp av baksidan på en sked. Den passerade bärmassan bör bli 2 dl.
    4. Låt gelatinbladen droppa av och smält dem därefter på svag värme i ca 1 dl av bärmoset. Blanda med resterande bärmos. Vänd ned den vispade grädden i äggvispet och tillsätt bärmoset under omrörning. Rör smeten slät. Vänd sist ned blåbären.
    5. Bred ut moussen jämnt i formen och ställ kylskåpskallt att stelna ca 2 timmar eller längre. Lossa tårtan ur formen och garnera med färska bär. Sikta över litet florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben