Hallon- och chokladgott

Serverar: 8 portioner

Mycket enklare kan inte en festdessert bli. Ju mer sötma chokladen har dessto sötare blir smaken, vi använde Marabous mörka choklad. Desserten behöver 3 timmar på sig att stelna i kylen men kan göras två dagar i förväg.

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche (lätt går bra)
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk portvin, konjak eller pressad apelsin
  • 200 g frysta hallon
  • ½ apelsin
  • Instruktioner

    1. Koka upp crème fraichen. Hacka chokladen. Dra kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills den smält. Rör i portvinet och hälften av de frysta hallonen.
    2. Fördela blandningen i 8 glas. Strö över resten av hallonen. Skiva apelsinen och skär skivorna i små bitar. Stick en bit i varje glas. Ställ kallt i minst 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben