Hallon- och chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett GI-vänligt recept. Moussen smälter på tungan.

Ingredienser

  • 2 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g choklad med 70% kakaohalt
  • 2 äggulor
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Mosa hallonen med en gaffel. Spara några fina hallon till garnering. Blanda med råsocker.
    2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ned hallongrädden i chokladsmeten.
    3. Klicka moussen i fyra koppar/glas. Låt stå en timme i kylskåp före servering. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nortlan 3 januari 2011

    Jättegott och enkelt! Jag använde choklad med lite lägre kakaohalt (tror ca 55%), blev tillräckligt mäktigt... Mums :-)

    Dasha1 18 juni 2011

    Det var gott och jätte enkelt att laga... :) Men lite för mäktigt tycker jag.. men ändå gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben