Hallon- och chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Den här desserten passar utmärkt när det vankas fest. Nyår är en passande högtid, att servera denna fräscha och syrliga hallon och chokladmousse.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl hallon (frysta går bra) plus fina hallon för garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 2 st äggulor
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Spar några fina hallon till garnering.
    2. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker
    3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
    4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
    5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten.
    6. Klicka moussen i fyra koppar eller glas.
    7. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.
    8. Tips! Om så önskas blanda i en skvätt romdryck i smeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben