Hallon- och chokladmousse
Den här desserten passar utmärkt när det vankas fest. Nyår är en passande högtid, att servera denna fräscha och syrliga hallon och chokladmousse.
Ingredienser
1 3/4 dl hallon (frysta går bra) plus fina hallon för garnering
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad 70%
2 st äggulor
1 msk råsocker
Instruktioner
- Spar några fina hallon till garnering.
- Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker
- Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
- Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
- Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen.
Rör ner hallongrädden i chokladsmeten.
- Klicka moussen i fyra koppar eller glas.
- Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.
- Tips!
Om så önskas blanda i en skvätt romdryck i smeten.
Liknande recept
Kommentarer (0)