Hallon- och chokladrutor

Det här är ett gott - roligt - snabbt - enkelt sätt att baka på!

Ingredienser

  • 1 påse 300 g, Carlshamn Bageri Muffins & Kak Mix med smak av Choklad
  • 1 dl Carlshamn Mejeri GottGott flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl hallonmarmelad
  • Glasyr
  • 50 g Carlshamn Mejeri GottGott hushållsmargarin eller ½ dl Carlshamn Mejeri GottGott flytande margarin
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade Ströbröd
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och ströbröa en rektangulär form med kanter, 16 x 25 cm. Blanda mixpåsens innehåll med vatten och margarin. Rör ihop till en slät smet.
    3. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
    4. Ta ut formen ur ugnen och vänd upp tårtan på ett bakplåtspapper.
    5. Bred hallonmarmelad på tårtan medan den fortfarande är varm.
    6. Glasyr: Mät upp alla ingredienser till glasyren i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den heta glasyren över den varma kakan.
    7. Låt svalna kallt. Skär i mindre bitar. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben