Hallon- och citronmuffins

Serverar: 12 portioner

Gott med blandningen av hallon och citron i muffins.

Ingredienser

  • Citronsmet
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • Finrivet skal av 1 citron + saften
  • Hallonsmet
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mosade hallon
  • ½ dl stark hallonsaft
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner citronskal och saft.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner mosade hallon och hallonsaft.
    3. Fyll stora formar till 1/3 med citronsmet (jag tog nog lite mer) och sedan med hallonsmet. Använd gärna muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, ca 18 min.
    4. Garnera med valfri glasyr (på bilden har jag använt vispgrädde och färgat den rosa) och gör cupcakes av dem, eller ät dem precis som dom är!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanilj 16 mars 2009

    Kul att du laddade upp mitt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben