Hallon- och jordgubbspizza

Pizzan är god som den är men kan också serveras med glass eller grädde.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1/2 kg vetemjöl special
  • 3/4 msk salt
  • Fyllning
  • 1-1 1/2 liter jordgubbar och hallon
  • 100 g vit choklad
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lös upp jäst och honung i hälften av vattnet. Lägg mjöl och salt i en stor skål och gör en grop i mitten. Tillsätt jästblandningen och blanda. Tillsätt resten av vattnet och knåda till en smidig deg. Var noga med knådningen, rulla, tryck och vik! Är degen kladdig ta lite mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
    3. Ta upp degen och knåda igen. Dela den i 2 delar och kavla ut dem tunt i fyrkanter eller rundlar. Fördela bären och riv till sist över den vita chokladen. Grädda pizzorna i ca 7-8 minuter.
    4. Tips! Byt ut jordgubbarna mot blåbär och gör en drottningpizza.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben