Hallon- och kardemummakaka

Serverar: 10-12 portioner

En saftig hallonkaka med smak av kardemumma och citron.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk nymald kardemumma
  • 1 dl yoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl hallon, frysta eller färska
  • Glasyr
  • 2 dl socker
  • 1½ msk vatten
  • ½ tsk citronsaft, nypressad
  • Dekorering
  • Citronzest
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker till en smidig smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Sikta ner det i smeten tillsammans med yoghurt och citronskal till en jämn smet.
    3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Fördela hallonen över och täck med resten av smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i 5 minuter innan den stjälp upp.
    4. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och dekorera kakan med den. Garnera med citronzest och färska hallon.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben