Hallon- och lakritsgrottor

Serverar: 30 portioner

Ett toppigt bakverk med överraskningar i smak, form och konsistens. Syrliga hallon möter söt lakrits i denna spännande kaka!

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 mjuka lakritsstänger, tex RJ´s från Coop
  • Dekoration
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 msk lakritspulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. åt degen vila i kylskåp i ca 20 minuter.
    3. Dela degen i ca 8 bitar, det ska gå att rulla ut dem så att de blir lika långa som lakritsstängerna, ca 20 cm och ca 1½ cm breda. Tryck eller kavla ut längderna så de blir platta.
    4. Skär lakritsstängerna på längden i tunna stickor. Lägg ca 3 stickor på varje degplatta och rulla ihop. Skär deglängderna i bitar ca 2 cm.
    5. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda hallonsylten med lakritspulvret och lägg en klick på varje kaka.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben