Hallon- och mandelmousse

Serverar: 6 portioner

Passa på att laga den här fruktiga, kalla och fräscha dessert när det är säsong för hallon. Den är lätt att förbereda och blir garanterat en succé.

Ingredienser

  • 6 dl färska eller frysta hallon
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk gelatinpulver
  • 7 dl vispgrädde
  • ½ tsk bittermandelextrakt
  • Myntablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda 5 dl av hallonen med socker i en kastrull. Värm på medelvärme ca 5 minuter tills sockret har smält. Rör om då och då. Tillsätt sedan gelatinet. Koka upp och låt sjuda under omrörning cirka en minut tills gelatinet har smält.
    2. Passera hallonpurén genom en sil. Pressa bären med baksidan av en sked för att få ut så mycket vätska som möjligt. Släng kärnorna. Kyl vätskan 15 minuter.
    3. Kyl 6 vackra glas tills de är riktigt kalla. Blanda grädde och bittermandelextrakt i en stor skål. Vispa därefter grädden hårt med en elvisp. För att få ett fräscht alternativ kan man utesluta mandelextraktet och istället tillsätta 2 tsk färskpressad limesaft och 1 tsk rivet limeskal.
    4. Rör ner den kylda hallonpurén i grädden. Spritsa moussen i de kylda glasen och kyl i en timma.
    5. Garnera varje dessert med resten av hallonen och myntablad. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 6 februari 2011

    Halverade satsen, med tog förmodligen för mycket av både gelatin och mandetextrakt. Dock värt att prova en gång till. Passar nog bäst som fyllning i en moussetårta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben