Hallon- och morotsmuffins

Serverar: 12 portioner

Saftiga muffins med ljuvlig glasyr. Muffinsen är ganska lös så det blir bäst att ställa formarna i en muffinsplåt.

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk neutral matolja
  • 2 morötter
  • 1 dl hallon
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 200 g florsocker
  • 120 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och riv morötterna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggsmeten. Blanda sist i olja och rivna morötter.
    3. Fördela smeten i muffinsformarna, ca 1/3 upp. Tryck ner ca 3 hallon i varje form.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Vispa ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp tills det blir fluffigt. Bred på glasyren på muffinsen när den svalnat. Garndera gärna med hallon eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben