Hallon- och nekterinpaj under kokostäcke

Serverar: 4 portioner

Inuti pajen funkar frysta hallon. Men ovanpå är färska finast

Ingredienser

  • 2 nektariner
  • 500 g hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • Smultäcke
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • Garnering & servering
  • Färska hallon och nektarinklyftor, vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Skär nektarinerna i tunna klyftor eller i små bitar. Blanda hallon och nektariner i en pajform, 22-24 cm i diam. Blanda potatismjöl med sockret och strö över bärblandningen.
    2. Smultäcke Mixa mjöl, socker och smör i matberedare. Häll blandningen i en skål och rör ner kokosflingor. Fördela smulorna jämt över pajen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min
    3. Garnering & servering Garnera med hallon och nektarin- klyftor och servera med grädde eller glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben