Hallon- och päronmuffins

Serverar: 9 portioner

Frukten gör muffinsen saftig och kardemummaströsseln ger spännande smak.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 125 + 75 g hallon
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 stort moget päron
  • Kardemummaströssel
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk stött kardemumma
  • 60 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°. Kardemummaströssel: Blanda vetemjöl, socker, kardemumma och smält smör. Ställ åt sidan.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget och blanda ner mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
    3. Blanda 125 g av hallonen med ½ dl vetemjöl och rör ner dem i smeten. Fyll upp smet till ca 1 cm nedanför formens kant. Skala päron och skär det i klyftor, stick ner päron till hälften och fördela resten av hallonen, 75 g över. Strö till sist över kardemummaströsslet.
    4. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter för stora muffins och något kortare tid för mindre. Känn med sticka när de är färdiggräddade. Om hallonen är frysta kan det förlänga gräddningstiden något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben