Hallon- och persikastubbe
En rulltårta som som ger mersmak! Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård, http://borgebykryddgard.jetshop.se/
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk hallon arom
Alt. 2 msk hallonsaft. konc
Smörkräm
150 g smör el. margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk persika arom
5 droppar orange hushållsfärg
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i smeten. Smaksätt med arom eller hallonsaft.
- Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 5-7 minuter. Strö socker på rulltårtsbottnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Under tiden som den svalnar kan du göra banansmörkrämen.
- Rör margarin, florsocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt persika arom och orange hushållsfärg. Rör om så att du får en härligt orange persikosmakande kräm..
- Bred smörkrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.
Liknande recept
Kommentarer (0)