Hallon- och salmiakparfait

Serverar: 8 portioner

Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (saltlakritskarameller) stött i mortel.

Ingredienser

  • 300 g hallon
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g maränger, grovt krossade
  • 1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar
  • Instruktioner

    1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
    3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
    4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. Garnera med krossade maränger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben