Hallon- och tranbärsrutor

Serverar: 30 portioner

Härligt bärsmakande rutor med smarrig hallonglasyr. Hallonshot finns att köpa i specialaffärer för essenser och sprittillbehör.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Kiviks Tranbär/Hallon Lättdryck
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 pkt djupfrysta hallon (kan uteslutas)
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk hallonshots Alt. 2 tsk hallonarom
  • 5-10 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Om du tar i djupfrysta hallon, så blanda dem otinade med mjölet och vänd ner samtidigt. Tillsätt lättdrycken och rör om.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät hallonröd glasyr och bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben