Hallon- och vaniljwhoppies

Serverar: 15 portioner

Hallon och vanilj är alltid en god kombination. Strössel på kanterna ger en extra piff till kakorna.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 100 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Strössel el. röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
    2. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölken.
    3. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Lägg 10 klickar smet på varje plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen.
    4. Blanda Philadelphiaosten med hallon, florsocker och vaniljsocker. Bred på fyllningen på hälften av kakorna och lägg samman dem med dem utan fyllning. Rulla kakorna i strössel eller vinbär för ge en extra färgklick.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben