Hallon- och vinbärsglass

Serverar: 6-8 portioner

Hemlagad glass när den är som bäst!

Ingredienser

  • 2 dl hallon
  • 2 dl svarta eller röda vinbär
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Mosa hallon och vinbär med en gaffel eller kör i mixer. Rör i florsocker och äggulor.
    2. Vispa grädden hårt och rör i lätt crème fraiche och bärmoset. Häll smeten i en rund form och täck med plastfolie. Frys minst 3 tim.
    3. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 minuter före serveringen eller skeda upp glassen.
    4. Garnera med blad och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben