Hallon- och vinbärsglass
Serverar:
6-8 portioner
Hemlagad glass när den är som bäst!
Ingredienser
2 dl hallon
2 dl svarta eller röda vinbär
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
Instruktioner
Mosa hallon och vinbär med en gaffel eller kör i mixer. Rör i florsocker och äggulor.
Vispa grädden hårt och rör i lätt crème fraiche och bärmoset. Häll smeten i en rund form och täck med plastfolie. Frys minst 3 tim.
Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 minuter före serveringen eller skeda upp glassen.
Garnera med blad och färska bär.
Liknande recept
Hallon- och chokladscones
20 min
4
Fryst hallon- och marängtårta
4.6
8
7
Hallon- och blåbärstarteletter
3
6
3
Hallon- och vitchokladmuffins
4.8
15
3
Hallon- och blåbärsmoussetårta
5
10
Hallon- och rabarberpaj
5
45 min
6-8
Hallon-. och persikomuffins
30 min
20
1
Hallon- och banansmoothie
10 min
Hallon- och rabarberdessert
30 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!