Hallon- och yoghurtmousse

Serverar: 4 portioner

Hallon och grädde är en verklig njutning på sommaren. Här är vispgrädden ersatt med yoghurt för en lättare mousse- endast en mindre mängd vispgrädde har vänts ner för att göra konsistensen lite fluffigare.

Ingredienser

  • 1 msk pulvergelatin
  • 3 msk kallt vatten
  • 350 g färska hallon
  • 1-2 msk socker
  • 3 dl lättyoghurt naturell
  • 1 dl vispgrädde, 20%
  • Instruktioner

    1. Strö gelatinpulvret i det kalla vattnet i en skål och låt det stå i 5 minuter. Sätt skålen i vattenbad över en kastrull, vattnet får inte koka! Låt stå 2-3 minuter, rör sedan tills allt löst sig. Låt svalna i 5 minuter.
    2. Lägg fyra hallon åt sidan för dekoration. Häll upp resten av hallonen i en skål, strö över socker och mosa dem med gaffel. Rör i det lösta gelatinet och blanda sedan i yoghurten. vispa grädden i en annan skål tills man kan göra små toppar av den och rör ner grädden i yoghurtblandningen.
    3. Fördela i fyra portionsskålar eller glas och kyl i kylskåp i minst 2 timmar, eller tills moussen är lagomt fast. Dekorera med de hela hallonen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben