Hallon och grädde är en verklig njutning på sommaren.
Här är vispgrädden ersatt med yoghurt för en lättare mousse- endast en mindre mängd vispgrädde har vänts ner för att göra konsistensen lite fluffigare.
Ingredienser
1 msk pulvergelatin
3 msk kallt vatten
350 g färska hallon
1-2 msk socker
3 dl lättyoghurt naturell
1 dl vispgrädde, 20%
Instruktioner
Strö gelatinpulvret i det kalla vattnet i en skål och låt det stå i 5 minuter. Sätt skålen i vattenbad över en kastrull, vattnet får inte koka! Låt stå 2-3 minuter, rör sedan tills allt löst sig. Låt svalna i 5 minuter.
Lägg fyra hallon åt sidan för dekoration. Häll upp resten av hallonen i en skål, strö över socker och mosa dem med gaffel. Rör i det lösta gelatinet och blanda sedan i yoghurten.
vispa grädden i en annan skål tills man kan göra små toppar av den och rör ner grädden i yoghurtblandningen.
Fördela i fyra portionsskålar eller glas och kyl i kylskåp i minst 2 timmar, eller tills moussen är lagomt fast.
Dekorera med de hela hallonen precis före servering.