Hallonfromage LCHF

Serverar: 4 portioner

Hittade detta recept i Aftonbladets bilaga Wellness

Ingredienser

  • 2 dl frysta hallon
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • Eventuellt lite Stevia
  • 1 krm pressad citron
  • Citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Mixa hallonen med en stavmixer. Spara några hallon till garnering.
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
    3. Separera gulor och vitor och lägg i två bunkar. Blanda gulorna med lite stevia om du vill ha sötare smak.
    4. Vispa vitorna till hårt vitt skum och vispa därefter gulorna i 4-5 minuter med elvisp. Vispa sedan grädden i en separat bunke.
    5. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg gelatinet i en kastrull och låt smälta tillsmmans med citronsaft och vaniljpulver på svag värme.
    6. Blanda gelatinet med hallonpurén i en bunke. Rör ner hälften av grädden i äggulorna och tillsätt hallonpurén. Blanda ner resten av grädden och vänd försiktigt ner äggvitorna.
    7. Fördela i portionsglas. Låt stelna i kylskåp en timme. Toppa med hallon och citronmeliss. Servera med vispgrädde.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben