Hittade detta recept i Aftonbladets bilaga Wellness
Ingredienser
2 dl frysta hallon
2 gelatinblad
2 ägg
2 dl grädde
Eventuellt lite Stevia
1 krm pressad citron
Citronmeliss till garnering
Instruktioner
Mixa hallonen med en stavmixer. Spara några hallon till garnering.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
Separera gulor och vitor och lägg i två bunkar. Blanda gulorna med lite stevia om du vill ha sötare smak.
Vispa vitorna till hårt vitt skum och vispa därefter gulorna i 4-5 minuter med elvisp. Vispa sedan grädden i en separat bunke.
Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg gelatinet i en kastrull och låt smälta tillsmmans med citronsaft och vaniljpulver på svag värme.
Blanda gelatinet med hallonpurén i en bunke. Rör ner hälften av grädden i äggulorna och tillsätt hallonpurén. Blanda ner resten av grädden och vänd försiktigt ner äggvitorna.
Fördela i portionsglas. Låt stelna i kylskåp en timme. Toppa med hallon och citronmeliss. Servera med vispgrädde.