Hallonkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

fick av en vän

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl gräddfil
  • 1½ dl hallon
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst.
    2. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.Blanda bakpulver och vaniljsocker,kardemumma,vetemjöl.
    3. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med gräddfil. Häll hälften av smeten i en smord bröad form 1½ L.
    4. Strö över hallonen och klicka på resten av smeten. Grädda i 175 grader i 45 min.
    5. Låt kakan stå i formen ca 10 min innan den stjälps upp. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben