Hallonkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En lättlagad efterrätt alternativ eftermiddags fika.

Ingredienser

  • Paj smet
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • drygt 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1-2 dl hallon
  • 100 gr kylskåpskallt smör
  • Pärlsocker
  • Serveras med lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    Börja med att smöra en paj form. Vispa äggen och sockert poröst. Blanda vetemjölet med bakpulvert vänd ner i smeten. Stick ner hallonen i smeten. Hyvla över det kylskåpskalla smöret så det täcker hela formen. Strö över pärlsocker. I ugnen 175 grader i ca 30 minuter, ha koll de sista 5 minuterna så pajen inte bränns. Serveras med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben