Hallonkaka

Världens lättaste kaka att baka. Alla älskar den!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 2-3 dl färska bär eller 200 g frysta bär
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liters. Lägg bakplåtspapper i botten. Smält matfettet och låt svalna. Rensa bären till fyllningen. Halvtina frysta bär. Blanda ingredienserna till kaksmeten tills smeten är slät. Häll i formen. Lägg bären ovanpå. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader 25-30 minuter eller tills kakan släpper kanterna. Låt kakan svalna i formen. Sikta florsocker över. Hållbar 3-4 dagar på sval plats täckt med plast- eller alufolie.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben