Hallonkaka med kokosströssel

Serverar: 10 portioner

En saftig kaka med en fyllning av syrliga hallon och härligt kokosströssel.

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl kokos
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl hallon, frysta
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kaka: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Vänd ihop allt.
    3. Topping: Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i ägget. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Rör ihop det med smörsmeten till en smulig blandning.
    4. Häll kaksmeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Fördela hallonen över smeten och toppa med kokosströsslet.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.
    6. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben