Hallonpaj

Lätt och gott

Ingredienser

  • 1 rulle färdig smördeg
  • 250 g hallon
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 uppvispat ägg
  • Karamelliserade pistagenötter
  • 50 g skalade pistagenötter
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär smördegen i 4 lika stora delar. Blanda hallon, potatismjöl och strösocker. Fördela hallonen i mitten på varje smördegsplatta. Strö en tesked vaniljsocker över varje.
    2. Pensla alla kanter med uppvispat ägg. Vik in alla ändar och rulla ihop plattorna till små avlånga paket. Pensla ovansidan med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 18-20 min.
    3. Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna. Strö över socker och salt. På svag värme och under ständig omrörning, låt sockret karamelliseras så att det får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben