Hallonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Världens enklaste paj som är både söt och syrlig!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Flytande margarin att ringla över
  • Fyllning
  • Hallon (eller andra bär och frukt) ca 500g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en skål.
    2. Tillsätt ägget och rör samman allt till en smulig deg. Lägg hallonen i en pajform och smula degen över bären.
    3. Ringla lite margarin över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den har fått fin färg.
    4. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås!
    5. Bären kan med fördel bytas ut mot vilken annan frukt som helst.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben