Hallonpaj
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
20 minuter
Världens enklaste paj som är både söt och syrlig!
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
Flytande margarin att ringla över
Fyllning
Hallon (eller andra bär och frukt) ca 500g
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en skål.
Tillsätt ägget och rör samman allt till en smulig deg. Lägg hallonen i en pajform och smula degen över bären.
Ringla lite margarin över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den har fått fin färg.
Serveras med vaniljglass eller vaniljsås!
Bären kan med fördel bytas ut mot vilken annan frukt som helst.
Liknande recept
Krämig Hallonpaj
4
40 min
8-10
Somrig och söt hallonpaj
4.8
5
Hallonpaj med kokos och ingefära
4.5
30 min
6-8
2
MammasLätt hallonpaj
35 min
12
hallonpaj med toscatäcke
4.8
1 h 30 min
10-12
3
Hallonpaj med knaprigt täcke
4.4
4
13
Hallonpaj
6
Hallonpaj med vit choklad
3.5
1 h
6
2
Hallonpaj med frasigt täcke
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!