Hallonsemifreddo med chokladmaränger

Serverar: 6 portioner

En fantastiskt vacker dessert att ställa fram under varma dagar.

Ingredienser

  • Maräng
  • Maräng
  • 1 dl äggvita
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk kakao
  • 40 g mörk choklad, 64-70 procent
  • Semifreddo
  • 200 g hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 äggvita
  • 0,66 dl florsocker
  • Till servering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Semifreddon kan förstås också serveras med färdigköpta maränger.
    2. Marängerna: Sätt ugnen på 130 º. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55-60 º under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Tillsätt kakao.
    3. Smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
    4. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 25-30 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
    5. Semifreddon: Koka ihop hallon och socker ett par minuter. Låt hallonen kallna.
    6. Vispa upp grädden. Vispa upp äggulorna med florsockret. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig. Rör ner hallonen (spara ett par matskedar) i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och äggvitan.
    7. Häll upp glassen i en skål och varva med de sparade hallonen så att glassen blir lite marmorerad. Sätt in skålen i frysen i 4-5 timmar.
    8. Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas. Servera med chokladmaränger och färska hallon.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (1)

    Nell 2 augusti 2008

    Så här ser originalreceptet ut vilket jag påpekat och det har blivit rättat. En rättning även här kanske :-) Maräng 1 dl äggvita(or) 2,5 dl strösocker 1 tsk kakao 40 gram mörk choklad, 64-70 procent) semifreddo 200 gram hallon 0,5 dl strösocker 3 dl vispgrädde 3 st äggula(or) 1 st äggvita(or) 0,66 dl florsocker Till servering hallon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben