Halloumi -och spenatbiffar med raita

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vegetariska biffar med mycket smak. Passar att äta med ris eller bulgur tillsammans med den svalkande raitan. Har man en klick mango chutney kan det också vara en fin kombination till biffarna.

Ingredienser

  • 2 potatisar kokade och mosade
  • 100 g bladspenat (fryst går bra)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1/2 tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk ingefära
  • 150 g grovriven halloumi
  • 1 ägg
  • 2 msk kikärtsmjöl (går att byta ut mot annat mjöl)
  • 2 dl yoghurt eller lätt-créme fraiche
  • mynta
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Stek spenaten i lite olja tillsammans med vitlök, chili och kryddorna. När det mesta av vattnet har kokat ur spenaten, blanda med övriga ingredienser. Stek till biffar i olja ett par minuter på varje sida. Servera genast med raita (yoghurt blandat med lite torkad eller färsk mynta, salt och peppar, ev lite honung)och gärna nykokt ris eller bulgur.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben