Halloumigryta med kapris

Serverar: 4 portioner

En gryta som är god som den är men passar också som pastasås. Lägg till en extra burk små tomater om du ska använda rätten som pastasås.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ zucchini
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 burk konserverade cocktailtomater, 400 g
  • 1 tsk buljongpulver
  • 1 krm oregano
  • 2 msk kapris
  • 250 g halloumi
  • Servering
  • Pasta, ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i halvmånar, ½ cm tjocka. Skär svampen i bitar. Fräs allt i olja i en gryta. Häll i tomaterna. Rör i buljongpulver, oregano och kapris. Låt puttra 15 minuter.
    2. Skär under tiden osten i stora kuber, stek tills den fått fin färg. Låt osten puttra med i grytan ett par minuter innan servering.
    3. Servera grytan med pasta, ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben