Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Kycklingen blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. En rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.

Ingredienser

  • 350 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1 gul lök, gärna färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g minutkycklingfiléer eller 4 mindre filéer
  • 100 g halloumiost
  • 1 dl ströbröd, gärna panko (japanskt ströbröd)
  • 1 ägg
  • ½ kruka basilika
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • 300 g pasta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med ströbrödet. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
    4. Stek kycklingfiléerna i 2 msk olivolja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen i ca 8 minuter, tills 70 graders innertemperatur.
    5. Hacka basilikan grovt och blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben