Halloween - Svart pasta med saffrans- och skaldjurssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En perfekt rätt att servera på Halloween! Ser lite läbbig ut, precis som det ska vara på alla helgona ... ;)

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 burkar rökta musslor
  • 1 burk räkor på burk
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 paket saffran
  • 1 dl vitt vin (torrt)
  • 8 msk lätt créme fraiche
  • 0,5 kg svart tagliatelle
  • Riven parmesanost
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i lite av oljan från musslorna. Krydda med lite cayenne, paprikapulver och saffran. Låt allt svettas på låg värme i ca 5 minuter.
    2. Klicka i creme fraiche och tillsätt vin. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter.
    3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    4. Precis innan rätten ska serveras tillsätter du musslor och räkor och låter allt bli varmt. Garnera med parmesanost och lite fler räkor.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben