Halstrad fisk med potatis och blomkålspuré

Serverar: 4 portioner

Fisk är alltid gott och nyttigt. Potatis och blomkålspurén till gör det extra gott.

Ingredienser

  • 4 tjocka bitar hoki eller torskfilé
  • saft av 1 lime
  • 1 tsk socker
  • 5-6 potatisar av mjölig sort
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 1-2 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • Vinsky
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl rött vin
  • 2-3 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg ut filébitarna på en tallrik, pressa limesaften över. Strö på socker och salt. Ställ åt sidan.
    2. Skala och skär potatisen i bitar. Plocka blomkålen i mindre buketter. Koka potatisen och blomkålen mjuka, var för sig, i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa samman till en slät massa, tillsätt smör och crème fracihe. Vispa purén slät, salta och peppra.
    3. Strimla sockerärtorna, skär lök och vitlök runt. Fräs grönsakerna snabbt i olivolja utan att bryna. Salta och peppra.
    4. Koka ihop ingredienserna till skyn.
    5. Stek fisken i olja på rätt hög värme, men var försiktig, sockret gör att ytan lätt blir bränd. Vänd fileérna och stek på eftervärme i ca 3 minuter. Krydda med lite vitpeppar.
    6. Servera fisken med grönsakerna, purén och skyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben