Ingredienser
4 bitar av vit fiskfilé (à 150-200 g, t ex sej, gös eller odlad hälleflundra)
10-12 schalottenlökar (ca 300 g)
½ flaska rött vin (375 ml)
1 kalvbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm malen kanel
1 krm cayennepeppar
100 g korinter
200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)
50 g rumsvarmt smör
1 ½ dl urkärnade, svarta oliver
2 dl salta cashewnötter (100 g)
½ dl rågmjöl
Olivolja, till stekning
Smör, till stekning
Örtsalt
Salt
Nymalen vitpeppar
Till servering
Kokt potatis
Roligt att hitta detta recept som du lagt in. Klippte ut det från systembolagets kalender för många år (10-15 år?) sedan och har gjort detta många gånger. Spännande att se att bra recept lever vidare! Den orientaliska grönsaksröran är verkligen jättegod men i min version finns inte vinet med uten lite mörk sirap i stället. Riktig "finmat".