Halstrad fläskfilé med citrongräs

Serverar: 4 portioner

Gjorde detta igår och det var supergott! Jag hade inte några sesamfö hemma men det gick bra ändå.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé tunt skivad
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finskuret
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk Mrs Cheng’s Sushi Soy
  • 3 shallottenlökar, finhackade
  • 1 tsk vita sesamfrön
  • Sås
  • 6 msk Mrs Cheng’s Seafood Soy
  • 3 msk röd vinäger
  • 3 tsk honung
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 röd chilipeppar, finhackad
  • Grönsallad till salladsbädden
  • 1 kruka Thailändsk basilika
  • Limeskivor till dekoration
  • Servera med nykokt jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär citrongräs och shallottenlök i skivor. Lägg i en mortel och krossa dem tillsammans med vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden och tillsätt det fint skurna köttet. Blanda ordentligt och låt det marinera i 30 min.
    2. Blanda till såsen.
    3. Stek köttet gyllenbrunt i ytterst lite olja. Stek i omgångar ca 1 minut per sida. Grillen går också utmärkt att använda. Häll upp såsen i små skålar. Lägg upp köttet på en salladsbädd på 4 tallrikar, fördela basilikan över köttet. Servera med nykokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben