Halstrad gös med gräddkokta rödbetor

Serverar: 4 portioner

Basilika, dijonsenap och grädde sätter smak på den här läckra sommarfisken med färska primörer som tillbehör.

Ingredienser

  • 800 g gösfilé med skinn
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg färskpotatis
  • 6 vårlökar
  • 1 tsk farinsocker
  • 600 g rödbetor
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl grädde
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • Fårost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
    2. Skala rödbetorna och strimla dem i stavar. Koka stavarna i grädde tills de blir mjuka, men inte sönderkokta.
    3. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Dela vårlöken på mitten och grilla den i en grillpanna eller i ett stekjärn. Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra och strö över lite farinsocker. Sätt in vårlöken i ugnen cirka 5 min.
    4. Putsa av (efterfjälla) gösfilén försiktigt, stycka den i två snedskurna bitar och stek den sedan i en teflonpanna med några droppar olivolja. Stek skinnsidan först! Salta och peppra.
    5. Lägg upp potatis, gös och gräddkokta rödbetor och smula över fårost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben