Halstrad gösfilé med rödbetssås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 700 g benfri fjällad gösfilé (med skinnet kvar)
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • olja till pensling
  • Rödbetssås
  • ca 2 dl finskurna färska rödbetor
  • 1 schalottenlök i bitar
  • 1 grönsaksbuljongtärning + 2 dl vatten
  • 1/2 dl crème fraiche
  • ca 75 g mjukt smör
  • 1-1 1/2 msk ljus fransk senap
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • ca 1/2 dl grovklippt gräslök
  • nyriven pepparrot
  • kokt eller kokt pressad potatis
  • Instruktioner

    Börja med såsen: Skär rödbetor och lök i mindre bitar och koka dem mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärning och vatten ca 10 minuter. Slå allt i en matberedare och kör till en slät purésås. Koka upp såsen tillsammans med creme fraiche och vispa i det mjuka smöret klickvis. Smaksätt slutligen med senap och cayennepeppar och såsen är klar. Elda på grillen eller hetta upp en gjutjärnspanna eller grillpanna. Skär gösen i portionsbitar, krydda med salt och pensla lätt med olja. När du har maximal värme på grill eller panna, lägg på och halstra gösfiléerna med skinnsidan ner först, 2-3 minuter på varje sida beroende på värme och fiskens tjocklek. Fördela fisken på 4 tallrikar med såsen omkring, strö gräslöken över och toppa fisken med nyriven pepparrot. Bjud potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben