Halstrad gravlax

Serverar: 4 portioner

Huvudrätt.

Ingredienser

  • 4 st lax i portionsfiléer ca 150 gr
  • 1 st dill, knippe
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda 0,5 dl salt och 0,5 dl socker, krossa vitpepparkornen och blanda väl. Massera in blandningen på båda sidor av kotletterna, strö över hackad dill.
    2. Grava i rumstemperatur ca 30 min, vänd filéerna, grava 30 min till.
    3. Torka av kotletterna noggrant, annars kan de lätt bli för salta.
    4. Stek i smör på medelhög värme, 2-4 min på varje sida.
    5. Servera med citron och en kall örtsås, se separat recept. Kokt potatis passar bäst till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben