Halstrad gravlax med chèvresallad och kronärtskockskräm

Serverar: 4 portioner

En fräsch och lätt rätt. Servera med kokta rödbetor.

Ingredienser

  • 600 g gravad lax i bit
  • 12 små rödbetor (ca 1 kg)
  • 400 g färskpotatis
  • 100 g chèvre (getost)
  • 1 rödlök
  • 1 ask/påse bladspenat (ca 80 g)
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kronärtskockskräm
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Till servering
  • 1 lime i klyftor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna. Skala dem när de har svalnat. Dela större rödbetor i halvor eller kvartar.
    2. Koka potatisen med skal. Låt svalna och dela dem.
    3. Skär chèvren i bitar. Skala löken och skär den i ringar. Blanda ost och lök med potatis och spenat.
    4. Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm.
    5. Slunga runt rödbetorna i smör. Slå på vinäger. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
    6. Skär laxen i 4 bitar. Behåll ev skinnet. Halstra den snabbt så att den blir ljummen. Garnera med lime. Strö gärna över ½ tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar. Servera med kronärtskockskrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben