Halstrad lax med mangocurrysås

Serverar: 4 portioner

En exotisk laxrätt är trevligt att servera på fredagskvällen. Såsen går snabbt att göra under tiden laxen halstras.

Ingredienser

  • 4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 st mango, mogen och stor
  • 2 msk röd currypasta, thailändsk
  • 1 msk honung, flytande
  • Instruktioner

    1. Halstra laxbitarna i en stekpanna med beläggning, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills laxen är genomstekt. Salta och peppra.
    2. Häll crème fraiche i en kastrull. Skär mangon i cm-stora kuber eller skivor, spara lite till garnering, och lägg dem i crème fraichen. Hetta upp och tillsätt currypasta och honung. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.
    3. Servera med ris och rucolasallad och garnera med lite strimlad purjo och sparad mango.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maudan64 18 september 2009

    Detta är så gott. Tom mina barn blev förtjusta och som avskyr fisk

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben