Halstrad lax med senapssmak

Serverar: 4 portioner

Nu frågar ni er: Varför skickar människan in recept hon inte kan smaka på eftersom hon har lax- och skaldjursallergi? Jo, men hur ska jag annars kunna glädja er andra? Ni ska väl inte behöva lida för att jag är allergisk!

Ingredienser

  • 4 skivor lax eller annan fisk med fast kött, t ex hälleflundra
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Sås
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk finhackad bladselleri
  • Garnering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Pensla fiskskivorna med citronsaft. Rör samman ingredienserna till såsen. Lägg fiskskivorna på ett galler eller på ett ugnssäkert fat och grilla ca 10 cm från värmekällan ca 4 minuter. Vänd fisken och pensla återigen med såsen. Grilla 4-5 minuter på andra sidan. Vänd fisken en tredje gång och pensla med såsen. Grilla den här gången 2-3 minuter till om du tycker att det behövs, eller tills fisken är färdig.
    2. Garnera med citronklyftor och servera genast med kokt potatis, grönsallad och ett gott dillsmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben