Halstrad löja

Serverar: 4 portioner

En tidig tillagningsmetod

Ingredienser

  • Löja eller sik
  • Saltlake 10% eller 1 dl salt och 9 dl vatten
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    Fisken rensas och får torka en stund. Lägg fisken i ett halster eller på ett galler och placera den nära glöden ej alltför nära. Vänd efter ett tag , när fisken är vackert brun, så är den färdig. Doppa den i saltlaken en stund. Om du halstrar annan fisk , så skall den saltas först antingen genom att doppa i saltlake eller torrsaltat. Torrsaltar gör så här , du strör på antingen grov eller fin havssalt och låter fisken ligga och dra några timmar gärna i en plastpåse som du tillsluter. Man kan ha en fiskdressing till. Smaklig måltid. Obs. en uppmaning använd ej vitpeppar till sik eller ädelfisk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben